25 Kasım 2009 Çarşamba

Bab-ı esrar



Mevlana ve Şems hikayesine ilgi duyanlar için heyecan verici bir kitap.
Cinayet ve bu olayların tasvirleri kitap içinde pek şık durmamış .
Anlaşılır ve akıcı bir anlatımı vardı ama kitap bana yine de doyurucu gelmedi.
Elif Şafak'ınm 'Aşk'ından önce bu kitabı okumuş olmak daha mantıklı sanki , bende sıralama yanlış oldu sanırım ...
Şems-i Tebrisi kitabın bir yerinde şöyle der , iddialı ama güzel yorumdur bence , biraz da özeleştiri okuyanlar için ...
“Gönül gözün kapanmış olduğu için, aklın sınırları dışına çıkamıyorsun. Gerçek aşkın ne olduğunu bilmediğin için, fedakarlığın da ne demek olduğunu bilmiyorsun. Çoktan bitmiş, heyecanı sönmüş, ancak ilginç ülkeleri gezerek, eğlenceler düzenleyerek, lezzetli yemekleri midenize indirerek, bedenlerinizi yaralarcasına sevişerek birbirinize katlanabildiğiniz cüzi aşkına bakarak, benimkini yargılıyorsun…
 Sen gerçek aşk nedir tanımadın ki, beni yargılayabilesin. Sen elini hiç ateşe sokmadın ki, aşk yangınının insan yüreğini nasıl sönmez bir çerağa çevirdiğini görebilesin. Sen, sevgilin için ölmedin, öldürmedin ki, beni anlayabilesin!  

5 yorum:

Yesari dedi ki...

önce aşkı okuduğuma üzüldüm şimdi..ama yine de okumaya değer görünüyor..teşekkürler;)

nesobaby dedi ki...

İki kitapta bende var ikisini de okuyamadım :) ay ben kitap okuyamıyorum evlendiğimden beri :)) diyorsun önce Ahmet Ümit'i oku ha?

Bero dedi ki...

Ahmet Ümit'in diger kitaplarını (Beyoğlu Rapsodisi, Kukla gibi) okumadıysan okumanı tavsiye ederim. Ben Bab-ı Esrar'ı bir Ahmet Ümit kitabı olduğu için aldım özellikle. Tabi Aşk'ı okuduktan sonra seçtim. Ama tam hayalkırıklığı oldu, diğer kitaplarındaki güzel kurgu burada yok. Hep bir şey olmasını bekledim ama olmadı ne yazık ki :)

Unknown dedi ki...

daha önce trt 1 de yayınlanan karanlıkta koşanlar dizisinin kitabı dimi bu hani uğur yücel filan oynamıştı

Disavurum dedi ki...

Izlemedim o diziyi Ersancigim malesef , bilmiyorum :(