4 Kasım 2009 Çarşamba

Gizli Oturum



Şimdi efendim ben geçtiğimiz haftalarda, Şehir Tiyatroları'nda sergilenen Gizli Oturum adlı oyuna gitmiştim ama hemen gelip buraya yazmamıştım koşa koşa:). Baktım blogcaazım başı boş kalmış , hemen paylaşayım burda sade vatandaş olaraktan izlenimlerimi dedim.
Hani bir baaa-yan vardı geçen seneki ünlü bi dizide , Dudaktan Kalbe dizisiymiş şimdi Eda söyledi :) , neyseciime orada oynayan hatun kişi de vardı oyuncu kadrosunda (fotosunu en alta ekliyorum) , ki kendisinin geçen seneki Leonca ile Lena adlı oyununa da gitmiştim ama bu sene çok daha iyi oynuyor yada bu oyuna daha ısınmış sanki.
Oyunda genel olarak anlatılmak istenen  şey net , ama yani giriş - gelişme - sonuç açısından başarısız buldum. Bir türlü ısınamıyorsun hikayeye .Dekor falan ... Bi eğreti durmuş , baştan savma olmuş sanki.Ucuz bilet satılıyor diye , dekordan da çalınmaz ki canım ..
Konu içinde  'Bir kadının beğenilme arzusu'na değinilmiş  (Yani Sartre değinmiş ! ), ki tespit çok vurucuydu ve de doğru ... :)
Sonuç olarak gidilebilir evet ama 'Tekrar Çal Sam' kadar mükemmel bir oyun ve sahneleme , yada 'kim kimi kiminle' gibi başarılı bir komedi/kadro seçimine ,neden bu sene hala rastlayamadım şehir tiyatrolarında ?
Aziz Nesin'in ünlü eseri 'Yaşar ne yaşar ne yaşamaz' da halen sergileniyor , onu da kaçırmayın derim.
Haftaya 'Bozuk Düzen'i seyredeceğim , ümitliyim , bu sefer güzel şeyler yazacağım .. :)

2 yorum:

Nesobaby dedi ki...

valla şu buz pateni yarışması vardı onun jürisi bir kadın vardı sarışın dombik :) ondan bile daha ağır konuşmuşsun :D tiyatroda ucuza kaçmaya hayır! :D

Adsız dedi ki...

:) :)Haklısın Nesocuum ,ama yani güzel yapsınlar ... :)