15 Nisan 2010 Perşembe

Kabare


Şehir Tiyatroları'nın geçen sene'den bize armağanı bu müzikal.
Konuyu bilmeden gittim , o yüzden tıpkı oyunun bir yerinde , oyuncunun birinin söylediği gibi
"Yani politika falan mı?.. Ama bunun bizimle ne alakası var ki?"
:)
Mert Turak bize konuyu anlatıyor , şarkı söylüyor , dans ediyor.Rolünün hakkını da çok güzel veriyor. Kendisini ilk defa Yaşar ne yaşar ne yaşamaz'da izlemiştim , (sanırım Leonca ile Lena'da da oynamış ama hangi roldeydi  hatırlamıyorum) bu bilinçli olarak izlediğim :) 2. oyunuydu. Çok yetenekli olduğunu düşünüyorum , bu sene Afife ödülleri'nde Yılın En Başarılı Müzikal ya da Komedi Erkek Oyuncusu olmaya aday.Rakipleri ise Zafer Algöz ve Serhat Mustafa Kılıç.Bence Mert Turak alacak bu dalda ödülü , bakalım göreceğiz ; daha fazla Mert Turak bilgisi için kendi sitesini BURAYA tıklayarak ziyaret edebilirsiniz.


Diğer başrol oyuncusu Senan Kara Tutumluer . Kim kimi kiminle'deki , sorumsuz ama tatlı evkadını roluyle çookk beğenmiştim yıllar önce onu da tiyatro sahnesinde izlediğimde. Bence yine iyiydi , çok yakışmış rolüne . 1972 yılında Lisa Minelli bu müzikalin sinema filminde oynadığı Sally rolü ile "en iyi kadın oyuncu" ödülünü almış.Lisa'yı izleyip , Senan Hnm.'ı bir daha değerlendirmek gerekebilir :)


Oyun,ikinci dünya savaşı öncesi Berlin'i anlatıyor.Daha önce de söylemiştim , Nazi'lerle ilgili bir film,tiyato vs. görmek artık bende bıkkınlık yarattı.O sebeple , politik göndermeler vs. kısmı beni çok etkilemedi oyunda. Bir Amerikalı yazarın gözünden 1960'lı yıllarda , "Ben bir fotoğraf makinasıyım" adlı oyundan , müzikal olarak uyarlanmış "Cabaret".


Dekor , ışık , oyunculuk , müzik , kostüm , koreografi ve özellikle makyaj başarılıydı. Genel olarak ben çok beğendim.
Bir evvelsi akşamdan uykusuz olan arkadaşlarım ise , oyunun 3 saat süreceğini duyunca kısa süreli bir travma yaşadılarsa da , sonlara doğru toparladılar. 20:30'da başladı , 23.15'te bitti . Bu kadar uzatmaya gerek yoktu bence de, 2 saatte toparlayabilirlerdi :)
Müzikalde oynayan her bir kişi rolüne , repliğine oldukça hakimdi . İzleyenlerin keyifli bir "ÜÇ SAAT" geçireceğini düşünüyorum .
İyi seyirler...

4 yorum:

Sanat Notları dedi ki...

Şehir tiyatrolarının bu seneki oyunlarından Kabare'yi tek geçerim. Efsane bence. Herkes görmeli, kostüm, danslar, orijinaline okadar uyumluki, sonuçta bu 40 yıllık bir şov ve şuan Türkiyede oynanması geç de olsa harika bir başarı.

Günün Notları dedi ki...

Muhteşem bir oyundu gerçekten. Mert Turak her rolun üstesinden gelebilen biri kesinlikle. Kafes'teki oyunculuğu da çok çok iyiydi.

Dışavurum dedi ki...

Sanat Notları , senin bu müzikal'i çok sevdiğini biliyorum :) Doğru diyosun 40 sene sonra bizlerin de kendi dilimizde izleyebilmesi güzel. (Zamanında Kenter Tiyatrosu'nda da oynanmış bu arada)

Biraz Şöyle biraz böyle , Kafes'i çok merak ediyorum . Sezon da bitiyor . Umarım şu günlerde izleyebilirim.

Nesobaby dedi ki...

Burdan da teşekkür edesim geldi sağol Sedoşka
Not: Ben o 3 saat olduğunu öğrenince afallayanlardan değilim evde oturup dizi izlemektense sanat izlemeyi tercih ederim :))