26 Nisan 2010 Pazartesi

Shutter Island

Çok severek izledim bu filmi , hatta bir kere izlemek yetecek mi ? Hayır.
Abim bize ilk geldiğinde onunla beraber bir kere daha izleyeceğim.
Gerilim , psikoloji , polisiye ve yönetmen koltuğunda Martin Scorsese ...
Beatiful mind'ı sevenler bu filmden de hoşlanacaktır diye düşünyorum. Aynı zamanda bana izlerken Togan Gökbakar'ın "Gen" filmini anımsattı .
En son ana kadar olan biteni anlamadım (saflık bendedir belki de ? :) ) , film bitti benim kafamda hala inanmak istemediğim gerçekler var .
Bir de söylemeden edemeyeceğim bu Hollywood filminde de , olmazsa olmaz "Nazi" görüntüleri vardı ... Bi vazgeçin artık , anladık ; yeter ...

7 yorum:

Nesobaby dedi ki...

Biz de beğendik ( karı -koca :) yalnız ben sonunda şöyle düşündüm bence adam sırf katil olarak hapis hayatı yaşamamak için numaradan öyle yaptı sen ne dersin?

Dışavurum dedi ki...

İzlemeyn varsa diye yorum detaylı yapmıyorum Nesocum , **spoiler** diye uyarıp ; adamın suçsuz olduğuna inanmak istiyorum.

Sinem Ergun dedi ki...

mekan ve doğal şartlarla harika bir gerilim hissi yaratmışlar, konunun işlenişi de güzeldi, film boyunca fikir yrütüp duruyordum ve sonunu tahmin etmeyi başarmıştım ama önemli olan akışı yinede. ve bana da ilk andan itibaren gen i anımsatmıştı. Sonuç olarak Leonardo varsa bende varım:))

özgün dedi ki...

ben almayayım iki gram aklım kaldı onu da bu gizemleri çözmekte kullanmayayım demi ama biz tanla trt çocuk izlemekten mutluyuz
ancak 10 a kadar sayma iki üç kelime yeter değmi ama :)))

Unknown dedi ki...

Bana da biraz kasvetli geldi ama tabi cok iyi kurgulanmış, orası kesin. Yalnız bu çocuğa bi oscar versinler artık, 13 sene geçmiş Titanik'ten bu yana, hala bekler garibim..

Dışavurum dedi ki...

Sanat notları , yabancı ve beğendiğim bir filmi , Türk filmi'ne benzetmenin keyfi içindeyim :)

Özgün , aşkolsun :) Maşallah diyim , çocuğunla böyle güzel zaman geçirmen de harika , bizde vakit bol ; 2 sene sonra seninle aynı şeylerden keyif alıyor olacağız.

Bahar , Giselle'i almış zamanında , ona artık ne oscar'ı verseler boş , egosu tavan yapmıştır herhalde çokta :) Titanic bu arada ya , ne fırtına estirmişti 90 'lı yıllarda ! (Ben hala baştan sona izlemedim)

Stil Direktoru dedi ki...

Başta güzeldi ama sona doğru sevmedim ben de