20 Aralık 2009 Pazar

Avatar





İsmi dolayısı ile Romen vatandaşların söyleyiş biçimi ile Avatar diyesim geliyor :)
Film yüksek bütçeliymiş , 10 küsür yılda hazırlanmış vs. vs. Yine de beklentiyi yüksek tutmamak gerek. Evet güzel bir film , hele bir de üç boyutlu izleyince tadından yenmiyor.
Ama şu Hollywood gaza getirmeleri yok mu ?" Hadi dostum yapabiliriz , bir düşmanımız var kenetlenelim , I beleive I can fly .. :)"
Filmde değişik bir dünya , değişik bir ırkla tanışıyoruz. Ki o dünyayı görüp de "ah burda azcık gezsem" dememek elde değil .Bir şeyler yazmak istiyorum ama izlemeyen insanların tadını kaçırmayayım.
Sadece ilginç bir tesadüften bahsedeyim. Bu sabah gazetede "engelli arkadaşlarımızın , İstanbul metrosu'nda kendileri için düşünülmeyen merdiven bölümlerini protesto etmeleri" haberi vardı. Bu protesto sebebiyle , metro turnikelerinde bir yoğunluk yaşanmış ve insanlar 3 - 5 dk. geç kalmışlar. Bu sebeple engelli arkadaşlara kızıp , "sokağa çıkmayın siz de" gibi laflar edenler,"bunu siz istediniz" deyip yardım etmeyen görevli'den bahsediliyordu.
Filmde de bir engelli konusu var,ki senaryonun en güzel kurgulanmış kısmı idi bence . O metrodaki kızgın arkadaşlara 2 seans "sol ayağım" filmini izletip ardından Avatar'daki o engelli arkadaş'ın hışmına uğratmak isterdim !
Sinemanın görsel efekt olarak geldiği yeri görmek için son örnek bu film olur sanırım.Ümraniye Meydan'daki salon çok güzel , 3.5 saat sürüyor film ; bir de 3D ;bu sebeple aman seçtiğiniz salona dikkat.
İyi seyirler.

Hiç yorum yok: