13 Aralık 2009 Pazar

Gizli Ajans



Tavsiye ile tanıştığım bir yazar daha ! En son İhsan Oktay Anar okuduğumda bu kadar mutlu olmuştum .
Daha önce de bahsetmiştim , benim dilimde yazılmış bir kitabı okumak gibi keyiflisi var mı ? Çeviri kitaplarda mutlaka çevirenin de payı oluyor ve o zaman emin ellere teslim olma gibi bir mecburiyetiniz daha doğuyor.
Neyse ÖSS Türkçe-paragraf soruları tadında  , ciddi yorumlar yapmayacağım.

Alper Canıgüz , espri anlayaşı ile beni canevimden vurmuştur. Kitabın hele hele sonlarında Fezai Abi :) ile ilgili kısımlarda , sesli sesli güldüm ben okurken. Hayalgücü , anlatımı , bizim de içimizden geçirdiğimiz / en saf-komik düşüncelerini paylaşması,orjinal senaryosu ile ,nasıl övmem buralardan bu kitabı şimdi ?

Neso ve İrem de aldı bugün kitabı , haydi bakalım yorumları bekliyorum.

Teşekkürler tavsiyenin sahibi  İlle de Roman olsun ! :)

3 yorum:

iromania dedi ki...

Pazar günü saçlarımı boyattım :) Şimdi diyeceksiniz ki kitap yorumu ile kuaförün ne alakası var, hemen anlatayım..Cumartesi geçirmiş olduğumuz süper Ebru gününün akşamında Seda'nın tavsiyesi ile almış olduğumuz Gizli Ajans isimli kitap Pazar günü hala çantamda duruyordu. Kuaför'de geçireceğim 4,5 saat düşünüldüğünde iyiki de çıkarmamışım çantamdan diyorum şimdi..Kitap o kadar akıcı, dili o kadar güzel ki nasıl olduda kuafördeki işimle kitap aynı anda bitti anlayamadım. Gerçekten kendine özgü espri anlayışı, senaryonun hadi canım yok artık dedirtirken gerçekten mi ya şeklindeki devam bölümleri, fiziksel tasviri hayal ettikçe beni çok güldüren Fezai Abi'si ve diğer orjinal karakterleri ile benim için boş boş dergiler arasında geçen zamanla bir kabusa dönüşecek Pazar günümü çok güzel bir hale getirdi. Sedoşum sana güzel tavsiyen için çok teşekkür ederim..PS: Bu arada artık saçlarım daha da sarı :) Sevgiler

iromania dedi ki...

Bu arada İlle de Roman Olsun'un kitapla ilgili yorumunu şimdi okudum ve koptum..Çünkü "Sıradan, kuaförde beklerken okumalık bir kitaptı benim için" cümlesini kurmuş..HAHAHA

Dışa vurum dedi ki...

:) tespit doğruymuş yani , senin eylem de İremcim . :)

Çok sevindim beğenmene , kim ne derse desin yazarın diğer kitaplarını da okuyacağım , edebi yada değil , mutlu etti sonuçta . Hepsinin yeri ayrı.

Bir de : Sana sarı çok yakışıyor ;)